Aura Flora

En ander bloemrijk gekrabbel

Er is een reden waarom bloemen een van de meest populaire onderwerpen zijn bij het tekenen en schilderen … Ze zijn prachtig en het is zo leuk om ze op papier te zetten. Ik vind het dan ook erg ontspannend om bloemen te tekenen. De delicate balans tussen licht en schaduw, de fijne details van bloemblaadjes en de levendige kleuren van bloemen maken ze tot een perfect onderwerp voor artistieke expressie. 

Op deze pagina heb ik verschillende tekeningen verzameld waarvan de bloemen er als het ware afspatten!

Aura van bloemen

Kun je je aura vervangen door bloemen? Misschien niet letterlijk, maar in dit digitale schilderij heb ik verbeeld hoe bloemen de aura van een persoon zouden kunnen weerspiegelen en versterken.

In onderstaand werk is het profiel van een vrouw omringd door een explosie van kobaltblauwe en oranje bloemen. Het is alsof haar aura en die van de bloemen in elkaar overvloeien waarbij de kobaltblauwe bloemen een diepe, rustige energie uitstralen, en de oranje bloemen fel en vol leven zijn.

Wat zegt dit over deze vrouw?
De kobaltblauwe bloemen, met hun kalme en mystieke uitstraling zouden kunnen suggereren dat de vrouw een diepe innerlijke rust en wijsheid bezit. Ze lijkt in harmonie te zijn met zichzelf en de wereld om haar heen.

De oranje bloemen, sprankelend en levendig, kunnen staan voor energie en vreugde. Mogelijk is deze vrouw ook een bron van vitaliteit en enthousiasme. Haar aanwezigheid is warm en uitnodigend, zoals de stralen van de zon die warmte en leven brengen.

Bloemen in het haar

De zon heeft zich verkleurd en langzaam
Heeft zich een gouden trans gevormd,
En buiten is de tuin nog warm,
En in de lucht beweegt zich iets enorms.

De bloemen zijn gekleurd als vlinders,
De vogels zwijgen in het groen,
En in de zomeravondwindjes
Beweegt de dunne populier alleen.

O kijk, o kijk, daar staat ze weer,
De vrouw met de bloemen in het haar!
Ze houdt haar handen uit en teer
En glimlacht naar de zomernacht zo klaar.

Martinus Nijhoff (1894-1953)

Dit werk is te vinden op:
www.werkaandemuur.nl

Enkele bloemenlandschappen

Bloemen Symphony

In deze sprookjesachtige tuin bloeien bloemen als de Paradijsvogelbloem (Vogelbek plant), Chrysanten, Gerbera’s, Dahila‘s , Paardenbloemen, Pulsatilla rubra, een Narcis en meer.

A Flower Field of Dreams

Een bloemenlandschap is eigenlijk altijd wel mooi. Alleen al vanwege de kleurrijkheid ervan.

Rufus de Kat

Fantasietekening van een kat in het vogelparadijs.