Eurosongfestival gekrabbel met diepte

Karens Krabbels

Op zaterdag 14 mei 2022 konden we tijdens de finale van het Eurosongfestival genieten van het mooie maar trieste Nederlandstalige liedje van S10 (je spreekt dat uit als Es Tien) “De Diepte“.  Het liedje, de zangeres Sieneke en de clip inspireerden mij tot het maken van deze tekening.

De elementen in dit werk hebben allemaal een betekenis. Of mijn interpretatie juist is, weet ik niet. Ik heb flink zitten googelen maar dat zegt ook niet alles.
Zeker is dat S10 van haar veertiende tot haar zeventiende veel last heeft gehad van depressies en psychoses wat zorgde voor veel onveiligheid en verdriet. Zelf noemt S10 het lied ‘de Diepte’ een liefdesbrief aan dit -en ander- verdriet.

De diepte begint met ‘Ken je dat gevoel dat – dat je droom niet uitkomt?
Ben je weleens bang dat het altijd zo blijft?

Want het regent alle dagen
en ik zie geen hand voor ogen.’

Best een actuele intro omdat in de laatste jaren steeds meer mensen de toekomst donker inzien. Vandaar dat ik in de achtergrond bliksemschichten heb verwerkt en aan de rechterkant de regen met bakken uit de lucht komt.

Mole Antonelliana Turijn

Turijn
Het Eurosongfestival vond plaats in het Italiaanse Turijn. Omdat de Mole Antonelliana – hét symbool van Turijn is, en ik het ook een heel mooi gebouw vind, heb ik dit gebouw erbij getekend.

De motor
Over de motor heb ik zitten twijfelen. Welke ‘diepere’ betekenis zit er achter dit vehicle? Een mogelijke verklaring is dat de verlaten motor in de open garage S210 doet denken aan een jongen met wie ze ooit (diep?) gelukkig was. Zo zingt S10:
‘Jij en ik toch samen –
dat zou altijd zo zijn.’

Ik heb alsnog besloten de motor in de compositie te verwerken. Per slot van rekening is het voertuig best vaak te zien in de clip.

De mot (tattoo)
De mottentattoo die je in de videoclip ziet, is een tatoeage die  symbool zou staan voor de zangeres omdat motten altijd het licht opzoeken al is het nog zo donker. Zo zegt S10 in een interview:
“Ik wil gelukkig zijn, ik wil veilig zijn en ik mag mijn dromen najagen. Daar heb ik mezelf toestemming voor gegeven.”

Dit werk is ook te koop in mijn shop (zie hieronder!). Op verzoek heb ik het wat smaller gemaakt dan het oorspronkelijke werk. Toch liever de vierkante versie? Klik dan hier!

Iets voor aan jouw muur?

Kunst Op Maat Shop:

Stien, portret met Diepte

Stien, portret met Diepte

Vanaf: € 48.50
Meer info

Over Karen Nijst

Als webontwikkelaar & copywriter (Kahlo Websites Hapert) zit ik veel achter de computer. Maar tijdens de vrije uurtjes teken en schrijf ik ook heel graag. De laatste jaren werk ik steeds vaker op de IPAD Pro.

Mijn creatieve reis begint begint vaak door gewoon mijn fantasie te gebruiken, maar soms vindt het ook zijn oorsprong in foto's die ik met mijn iPhone heb genomen. Het is nooit de bedoeling om deze simpelweg te kopiëren, maar eerder om een geheel eigen creatie te maken, al zoekend naar het juiste kleurenpalet en een harmonieuze compositie. Ik combineer graag verschillende elementen tot een nieuw geheel.

Inmiddels vind je me ook op Getekend Maastricht en zijn verschillende werken te bestellen op karennijst.werkaandemuur.nl/nl. Eind 2022 heb ik de webwinkel kunstopmaatshop.nl gelanceerd waar je ook werk van anderen kunt vinden. En misschien zie ik je ook op Instagram?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *