Gina en Maikel, Home Sweet Home

Portret van Gina en Maikel en hun ‘beestenbende’

Portret van mijn nichtje Gina en haar partner Maikel. Gina is de dochter van mijn zus Jacqueline en het werk is een cadeau van haar en mij ter gelegenheid van hun nieuwe woning.

In dit werk -dat op staal is afgedrukt- 75×75 cm zijn zoveel mogelijk huisdieren afgebeeld als mogelijk was binnen deze compositie. Dat was best lastig 😅 want Gina is gek op dieren, en ik kon ze niet allemaal in de tekening verwerken zonder dat het een (beesten)bende werd. Helaas is het tweede konijntje linksboven inmiddels overleden🤕.

Over Karen Nijst

Als webontwikkelaar & copywriter (Kahlo Websites Hapert) zit ik veel achter de computer. Maar tijdens de vrije uurtjes teken en schrijf ik ook heel graag. De laatste jaren werk ik steeds vaker op de IPAD Pro.

Mijn creatieve reis begint begint vaak met een sprankelende en kleurrijke fantasie, maar soms vindt het ook zijn oorsprong in foto's die ik met mijn iPhone heb genomen. Het is nooit de bedoeling om deze simpelweg te kopiëren, maar eerder om een geheel eigen creatie te ontwikkelen met een uitgebalanceerd kleurenpalet en een harmonieuze compositie. Ik combineer graag verschillende elementen tot een intrigerend geheel.
Hoewel ik soms portretten maak waarin mensen herkenbaar zijn, is mijn voornaamste streven om een bepaalde sfeer zo getrouw mogelijk weer te geven.

Inmiddels vind je me ook op Getekend Maastricht en zijn verschillende werken te bestellen op karennijst.werkaandemuur.nl/nl. Eind 2022 heb ik de webwinkel kunstopmaatshop.nl gelanceerd waar je ook werk van anderen kunt vinden. En misschien zie ik je ook op Instagram?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *