Koninklijk Gekrabbel te Maastricht

Tekening Koningsdag Leef Maastricht. Hier zitten heel wat uurtjes teken- en ontwerpwerk in voordat ik tevreden was. Ik heb zelfs overwogen het op te geven. Willem tekent makkelijk weg, maar Máxima is een heel ander verhaal 😅.

Op woensdag 27 april 2022 vierden Koning Willem-Alexander, zijn vrouw Maxima, hun dochters en verschillende familieleden Koningsdag in Maastricht. Dat was eigenlijk al in 2020 de bedoeling geweest, maar het feestje ging niet door vanwege de uitbraak van de coronapandemie.

De titel van deze Koningsdag is ‘Leef Maastricht’ en onder dit motto konden de hooggeplaatste bezoekers kennis maken met de vele aspecten van het Bourgondische Maastrichtse leven.

Ik heb nog overwogen om ernaartoe te gaan. Maastricht is immers mijn geboortestad en ik heb er heel wat jaartjes gewoond, gewerkt en gezellig geborreld en gegeten in de vele horecagelegenheden die Maastricht rijk is. Het was me echter te druk (zo’n 40.000 mensen las ik later) en op de TV kun je het natuurlijk ook prima volgen.

Over deze tekening

Ik was al langer van plan om iets met het Onze Lieve Vrouweplein te doen. Eigenlijk heb ik daar nooit een tekening van gemaakt, terwijl ik er ooit vlakbij woonde. Dus dit was dè uitgelezen kans om die mooie kerk eens een keer in de schijnwerpers te zetten.
Desondanks was het lastig om tot een goed ontwerp te komen. Om de tekening die je hier ziet te maken, heb ik verschillende portretten van Willem en Maxima bestudeerd. De Willem die je hier ziet heeft een pak aan van jaren geleden -maar ja wie ziet dat, hé?
Bij Maxima kwam ik er natuurlijk niet zo makkelijk vanaf …

Violiste in de Grote Staat met op de achtergrind het dinghuis

Violiste in de Grote Staat met op de achtergrond het dinghuis LEES BLOG ⤍

Verder was er nog André Rieu die de jarige Willem trakteerde op een Kroningswals en heeft geprobeerd de koning een beetje Maastrichts te leren (“Mestreech is neet breid mer mestreech dat is laank”).  Of burgemeester Annemarie Penn in haar mooie jurk (van Mestreechse makelij) en wat te denken van de inmiddels meerderjarige dochter Amalia?

Maar dat zou allemaal een beetje teveel van het goede worden. Dus heb ik ‘alleen maar’ het koninklijk echtpaar afgebeeld en de rol van Rieu -en de andere geweldige Nederlandse muzikanten- gesymboliseerd door muzieknoten die op de achtergrond de hemel verlichten.
Wel zo leuk en het tekent makkelijk weg 🙂

En voor wie toch graag een getekende violist wil zien, heb ik de afbeelding ‘Violiste in de Grote Staat Maastricht‘ toegevoegd die ik vorig jaar heb gemaakt.

Over Karen Nijst

Als webontwikkelaar & copywriter (Kahlo Websites Hapert) zit ik veel achter de computer. Maar tijdens de vrije uurtjes teken en schrijf ik ook heel graag. De laatste jaren werk ik steeds vaker op de IPAD Pro.

Mijn creatieve reis begint begint vaak door gewoon mijn fantasie te gebruiken, maar soms vindt het ook zijn oorsprong in foto's die ik met mijn iPhone heb genomen. Het is nooit de bedoeling om deze simpelweg te kopiëren, maar eerder om een geheel eigen creatie te maken, al zoekend naar het juiste kleurenpalet en een harmonieuze compositie. Ik combineer graag verschillende elementen tot een nieuw geheel.

Inmiddels vind je me ook op Getekend Maastricht en zijn verschillende werken te bestellen op karennijst.werkaandemuur.nl/nl. Eind 2022 heb ik de webwinkel kunstopmaatshop.nl gelanceerd waar je ook werk van anderen kunt vinden. En misschien zie ik je ook op Instagram?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *