Ergens, denk v.a. 1995, ben ik -door een lieve ‘oud’ bazin bij de Limburger (destijds nog in Maastricht)  gevraagd om tekeningen te maken voor de ‘kleintjes’.
En daarmee had zij niet de jonge lezers voor ogen. Het ging om een opdracht voor ‘Regals Men’s Club’.  Een chique nachtclub nabij Maastricht.
Het heeft nog wat voeten in aarde gehad voordat de directie akkoord ging, maar de leden gingen overstag omdat de eigenaar wenste dat de tekeningen op ‘Liefde is’ zouden lijken. Toch best een braaf onderwerp, nietwaar?

Enfin, de opdrachtgever nam contact met mij op en na één gesprek vond hij dat de dame op de cartoons op mij moest lijken. Niet omdat ik een ‘star’ was, zoals hij beleefd -en wat mij betreft ongevraagd- uitlegde, maar omdat hij mij een aantrekkelijke dame vond met een apart kapsel …

Vandaar deze serie: