Animated Gif met een knipoog

Alle Blogs, Karens Krabbels

Soms is het leuk om een beetje te spelen met tekeningen die je toch al hebt gemaakt van het Venetiaans carnaval.
In deze -van oorsprong- Animated Gif zijn namelijk ca 20 tekeningen verwerkt, zoals de eerste schetsen en daarna de verdere uitwerking. Omdat ik alle fases heb bijgehouden (inclusief het wegwerken van gedeeltes waarover ik niet tevreden was), laat deze gif een beetje zien hoe een ontwerp tot stand kan komen.
Daarna heb ik er nog een knipoog aan toegevoegd voor de finishing touch 😉.

Op de achtergrond zie je de Rialtobrug (Ponte di Rialto), die al sinds het eind van de vijftiende eeuw een van de beroemdste bruggen van Venetië is. Achter de vele bogen en balustrades van de brug kunnen de toeristen de gondels in het kanaal gadeslaan. Deze overkapte Rialtobrug werd ontworpen door een architect met de toepasselijke naam Antonio Da Ponte. Hij won de strijd om het bouwcontract van de beroemde beeldhouwer Michelangelo.

De tekeningen zijn gemaakt in 2015.

Animatie-karen-Nijst

Over Karen Nijst

Als webontwikkelaar & copywriter (Kahlo Websites Hapert) zit ik veel achter de computer. Maar tijdens de vrije uurtjes teken en schrijf ik ook heel graag. De laatste jaren werk ik steeds vaker op de IPAD Pro.

Mijn creatieve reis begint begint vaak met een sprankelende en kleurrijke fantasie, maar soms vindt het ook zijn oorsprong in foto's die ik met mijn iPhone heb genomen. Het is nooit de bedoeling om deze simpelweg te kopiëren, maar eerder om een geheel eigen creatie te ontwikkelen met een uitgebalanceerd kleurenpalet en een harmonieuze compositie. Ik combineer graag verschillende elementen tot een intrigerend geheel.
Hoewel ik soms portretten maak waarin mensen herkenbaar zijn, is mijn voornaamste streven om een bepaalde sfeer zo getrouw mogelijk weer te geven.

Inmiddels vind je me ook op Getekend Maastricht en zijn verschillende werken te bestellen op karennijst.werkaandemuur.nl/nl. Eind 2022 heb ik de webwinkel kunstopmaatshop.nl gelanceerd waar je ook werk van anderen kunt vinden. En misschien zie ik je ook op Instagram?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *