Animated Gif met een knipoog

Alle Blogs, Karens Krabbels

Soms is het leuk om een beetje te spelen met tekeningen die je toch al hebt gemaakt van het Venetiaans carnaval.
In deze -van oorsprong- Animated Gif zijn namelijk ca 20 tekeningen verwerkt, zoals de eerste schetsen en daarna de verdere uitwerking. Omdat ik alle fases heb bijgehouden (inclusief het wegwerken van gedeeltes waarover ik niet tevreden was), laat deze gif een beetje zien hoe een ontwerp tot stand kan komen.
Daarna heb ik er nog een knipoog aan toegevoegd voor de finishing touch 😉.

Op de achtergrond zie je de Rialtobrug (Ponte di Rialto), die al sinds het eind van de vijftiende eeuw een van de beroemdste bruggen van Venetië is. Achter de vele bogen en balustrades van de brug kunnen de toeristen de gondels in het kanaal gadeslaan. Deze overkapte Rialtobrug werd ontworpen door een architect met de toepasselijke naam Antonio Da Ponte. Hij won de strijd om het bouwcontract van de beroemde beeldhouwer Michelangelo.

De tekeningen zijn gemaakt in 2015.

Animatie-karen-Nijst

Over Karen Nijst

Als webontwikkelaar & copywriter (Kahlo Websites Hapert) zit ik veel achter de computer. Maar tijdens de vrije uurtjes teken en schrijf ik ook heel graag. De laatste jaren werk ik steeds vaker op de IPAD Pro. Ik maak dan meestal gebruik van Iphone foto's, echter nooit met de bedoeling deze exact te kopiëren.
Ik vind het juist een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, compositie en uitsneden. Ook combineer ik graag verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven (tenzij het een portret is natuurlijk). Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!
En voor wie het leuk vindt; sinds september 2021 vind je me ook op Getekend Maastricht en inmiddels zijn verschillende werken te bestellen op karennijst.werkaandemuur.nl/nl
Of misschien zie ik je wel op Instagram?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *