Waterval Gekrabbel

door | 7 dec 2021 | De stad Maastricht en omgeving, Karens Krabbels

Konijntje kijkt uit op de groene vallei, met aan de horizon het plaatsje Raar

Uitzicht op Waterval. Het konijntje zat er helaas niet echt, maar het leek me gewoon wel grappig 🙂

Tussen Ulestraten en Meerssen (Zuid-Limburg) vind je het buurtschap Waterval. In deze prachtige en rustige omgeving is het heerlijk wandelen.

De naam Waterval betekent ‘een door water uitgehold dal’ en het moet er lang geleden ook goed toeven zijn geweest, gezien de prehistorische vondsten die er zijn gedaan.

Vanaf de Wijngaardsberg kun je genieten van een schitterend panorama en ik maakte er afgelopen zomer een foto die ik onlangs heb uitgewerkt naar de tekening die je hier ziet. Beneden in de vallei met hellingbossen, zie je Waterval en op de achtergrond het dorpje Raar.

Op de Wijngaardsberg vind je de oudste wijngaard van Nederland en daarnaast –Wijngaardsberg 1- ligt de gezellige taverne Wijngaardshof waar wij graag een biertje of kopje koffie drinken tussen de rode rozen op de binnentuin. Uiteraard met wat lekkers erbij.

Luchtfoto van Wijngaardshof met in de diepte rechts, de huizen in de vallei

Luchtfoto van Wijngaardshof met in de diepte rechts, de huizen die je ook op de tekening ziet.

Volgens de Google reviews serveren ze er een heerlijk stukje Limburgse vlaai, maar dat zou ik niet weten omdat ik geen zoetekauw ben. Je kunt het natuurlijk altijd zelf even uitproberen,
De taverne wordt gerund door vader en dochter en als het niet te druk is, word je getrakteerd op de mooiste verhalen over de geschiedenis van het pand. Het fotomapje is volgens mij al door velen bekeken.

Meer weten over de omgeving?
Klik op onderstaande linkjes!

Mijn werk aan jouw muur?

Als je het leuk vindt, kun je onderstaand werk laten afdrukken op werkaandemuur.nl. Heb je interesse in een tekening? En staat het er niet bij? Of wil je een tekening laten maken? Neem dan gewoon even contact met mij op!

Werkwijze & prijzen:
Klik op een van onderstaande afbeeldingen om naar de shop te gaan. De hier getoonde prijzen zijn een indicatie en afhankelijk van het gekozen formaat en materiaal. Standaard is voor een ingelijst werk gekozen, maar je kunt ook kiezen voor een ander formaat of  kleur lijst. Of voor fotoprint, aluminium dibond, xpozer, hout, staal, behang, print op doek, acrylglas en zelfs voor een ronde print!
Je kunt het dus zelf zo duur of goedkoop maken als je zelf wil.

Op de afbeeldingen:
De Markt in Meerssen, Uitzicht op Waterval, Wandeling door Ulestraten.

Over Karen Nijst

Als webontwikkelaar & copywriter (Kahlo Websites Hapert) zit ik veel achter de computer. Maar tijdens de vrije uurtjes teken en schrijf ik ook heel graag. De laatste jaren werk ik steeds vaker op de IPAD Pro.

Mijn creatieve reis begint begint vaak door gewoon mijn fantasie te gebruiken, maar soms vindt het ook zijn oorsprong in foto's die ik met mijn iPhone heb genomen. Het is nooit de bedoeling om deze simpelweg te kopiëren, maar eerder om een geheel eigen creatie te maken; zoekend naar het juiste kleurenpalet en een harmonieuze compositie. Ik combineer graag verschillende elementen tot een nieuw geheel.

Inmiddels vind je me ook op Getekend Maastricht en zijn verschillende werken te bestellen op karennijst.werkaandemuur.nl/nl. Eind 2022 heb ik de webwinkel kunstopmaatshop.nl gelanceerd waar je ook werk van anderen kunt vinden. En misschien zie ik je ook op Instagram?