Queen of Hearts Gekrabbel

Karens Krabbels

Tekening die ik later digitaal heb bijgewerkt met verschillende (eigengemaakte) brushes.

Op dit werk zie je een elegante roodharige vrouw met een Hartenvrouw in haar beringde hand. Ze troont op een Arabische Majlis stoel en achter haar zie je twee kroelende Lovebirds die helemaal in elkaar opgaan.

Hartenvrouw

Wat zou dit tafereel kunnen betekenen? Ik heb er zelf niet al te lang bij stilgestaan en heb gewoon mijn fantasie z’n gang laten gaan. Maar de Hartenvrouw die de ietwat dromerige dame vasthoudt, kan symbool staan voor een hechte emotionele band tussen twee mensen, een periode van passie of romantiek, of het belang van het volgen van je hart en intuïtie in plaats van puur rationele overwegingen.

De afbeelding van een koninklijke vrouw met een hart in haar handen staat voor de immense kracht van emoties en het vermogen om liefde te geven en te ontvangen. Bovendien kan de kaart worden gezien als een teken van vrouwelijke energie en intuïtie, en soms ook als symbool voor het moederschap.

Chinese Waaier

Maar er is meer te zien. De waaier in haar linkerhand is in sommige culturen bedoeld om te communiceren. Zoals in de Japanse cultuur, waar verschillende bewegingen van de waaier worden gebruikt om emoties en boodschappen over te brengen.
In spirituele context heeft de waaier een symbolische betekenis. Zo wordt in de Chinese feng shui de waaier beschouwd als symbool van geluk en voorspoed.

Witte bloemen & Perzische Patronen

Dan zijn er nog de witte bloemen om haar heen, die kunnen worden gezien als symbool van zuiverheid, spirituele groei en een nieuw begin.

Dame met bruidshoedje, lovebirds, waaier en Turks Tapijt

Dame met bruidshoedje, Lovebirds, waaier en Turks Tapijt

Ook de Perzische patronen op de stoel worden vaak beschouwd als kunstwerken die verhalen vertellen en de geschiedenis en cultuur van het Perzische volk weerspiegelen. Vorig jaar maakte ik al een soortgelijk ontwerp waarbij het Perzische tapijt een grotere  rol speelt.

Zie -en klik op de- afbeelding links!

Iets voor aan jouw muur?

Kunst Op Maat Shop:

Hartenvrouw met Chinese Waaier (Queen of Hearts)

Hartenvrouw met Chinese Waaier (Queen of Hearts)

Vanaf: € 61.50
Meer info

Over Karen Nijst

Als webontwikkelaar & copywriter (Kahlo Websites Hapert) zit ik veel achter de computer. Maar tijdens de vrije uurtjes teken en schrijf ik ook heel graag. De laatste jaren werk ik steeds vaker op de IPAD Pro.

Mijn creatieve reis begint begint vaak door gewoon mijn fantasie te gebruiken, maar soms vindt het ook zijn oorsprong in foto's die ik met mijn iPhone heb genomen. Het is nooit de bedoeling om deze simpelweg te kopiëren, maar eerder om een geheel eigen creatie te maken, al zoekend naar het juiste kleurenpalet en een harmonieuze compositie. Ik combineer graag verschillende elementen tot een nieuw geheel.

Inmiddels vind je me ook op Getekend Maastricht en zijn verschillende werken te bestellen op karennijst.werkaandemuur.nl/nl. Eind 2022 heb ik de webwinkel kunstopmaatshop.nl gelanceerd waar je ook werk van anderen kunt vinden. En misschien zie ik je ook op Instagram?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *