Getekende Animaties en filmpjes

Zoals je ziet teken ik graag en veel. Maar ik vind het ook heel leuk om animaties te maken. Ik gebruik ze in mijn blogs of op de social media platforms zoals Instagram. Hieronder vind je enkele voorbeelden onderverdeeld in filmpjes (mp4), gif-animaties en 3D afbeeldingen.

The Klimt’s Cat Croatian Adventure

Animatie met een kat in Kroatië. Benieuwd naar het verhaal? Klik Hier!

Op de step door Krakau

In Nederland zijn de deelsteps (e-steps) nauwelijks te zien in het straatbeeld, maar ze domineren al meer dan een jaar de straten van vele Poolse hoofdsteden. Ook in Krakau (2019) vlogen die dingen je bijna om de oren. En dat op drukke pleinen en trottoirs. Van onze gids begrepen we dat er veel ongelukken gebeuren en dat verbaast mij niet.

Kerstgroet uit Maastricht

Fantasietekening: de kerstmarkt ‘Magisch Maastricht’ op het Vrijthof met op de achtergrond de Sint-Servaaskerk. Een slee met een eland ervoor vond ik wat afgezaagd. Dus heb ik voor wat moderner vervoer gezorgd.

En het werd zomer

Tekening met een heleboel bloemen ! Benieuwd naar het verhaal? Klik Hier!

Sunshine African Women

Geanimeerde tekening. Zie mijn blog over Senegal.

Vlisco's African Beauty

Geanimeerde tekening. Zie mijn blog over Senegal.

Tekenen met Procreate

Omdat ik de laatste jaren steeds vaker teken op de Ipad-Pro ben ik altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Begin 2021 heb ik me verdiept in ‘Procreate’. Een geweldige app die vele mogelijkheden biedt. Hier ben ik dingen aan het uitproberen.

Bezoek aan Gdansk

Tijdens onze reis door Polen bezochten we Gdansk. Op de video zie je hoe de (grotendeels fantasie)tekening van de Hoofdstraat tot stand is gekomen.

Tekenaar op de Boerenmert te Hapert

Normaliter wordt in september de jaarlijkse Boerenmert georganiseerd in Hapert. Ik maakte in 2019 deze tekening van een tekenaar die daar aan het werk was.

GIF-animaties

Om een beetje leuke GIF-animatie te maken, heb je best veel -ietwat- verschillende tekeningen nodig. Ik denk dat ik per tekening toch wel 8 uur aan het werk ben geweest.

Corona beste wensen gekrabbel

Gif tekening die ik eind 2021 maakte en die bedoeld is als nieuwjaarsgroet.

Zon, zee en wind

Gewoon een gezellige en zonnige GIF-animatie die ik in de zomer van 2021 maakte.

Venetiaans Carnaval met een knipoog

In deze Animated Gif zitten ca 20 basistekeningen. Eerst zie je verschillende schetsen en daarna de verdere uitwerking. Omdat ik alle tekenfases heb bijgehouden (inclusief het wegwerken van gedeeltes waarover ik niet tevreden was), laat deze gif een beetje zien hoe een tekening tot stand kan komen .

Vakantie in Ohrid, Macedonië

Busje komt zo (vakantie in Ohrid 2015) ! Veel mensen pakken een taxi naar het centrum, terwijl je voor een vrij laag bedrag ook met een busje mag meerijden. Een strakke reisplanning kennen de Macedoniërs niet, maar Bart en ik ervoeren dat je niet al te lang hoeft te wachten op een lift.

Zin in de zomer

Gewoon een zonnige en fleurige  GIF-animatie die ik ooit maakte. Een van de eerste, denk ik.