Gouden Gekrabbel á la Klimt II

Alle Blogs, á la Gustav Klimt, Karens Krabbels

‘(Sun)flowers & Shiny Beauty’ is een fantasietekening van mij geïnspireerd op het werk van Gustav Klimt (1862-1918). Klimt stond bekend als “erotische kunstenaar”, maar bij officiële vrouwenportretten portretteerde hij de dames in kleurrijke weelderige gewaden die de contouren van de lichamen van de geportretteerden verhulden.
Aan dat laatste heb ik me dus niet gehouden.

Tracy Maureen Perez

Voor het gezicht heb ik een portretje getekend en (in Procreate) geairbrusht van Tracy Maureen Perez, een Filipijns model die werd gekroond tot Miss World Filippijnen 2021. Later eindigde ze als halve finalist bij de Miss World 2021-verkiezing in Puerto Rico.

Zonnebloem

Ik vond het leuk om in de kleding en in de hoofdtooi zonnebloemen te verwerken. De zonnebloem draait haar bloem naar het licht en vandaar dat de zonnebloem symbool staat voor levenslust en bewondering (je bent prachtig). Deze symboliek is ook ontleend aan de Griekse mythe waarin Clytia verliefd wordt op zonnegod Apollo.

Bloemenlandschap

Eind 19e eeuw was het indrukwekkende landschap Attersee in Oostenrijk des zomers dé ontmoetingsplaats voor intellectuelen, industriëlen en kunstenaars als Gustav Klimt. Hier maakte hij vele prachtige landschapsschilderijen zoals de ‘Boerderijduin met zonnebloemen’ die ik heb gebruikt als inspiratiebron voor de achtergrond.

Swarovski

Swavoroski kristallen oorbel en detail halsketting: Een van de tekeningen die ik apart heb uitgewerkt voor dit werk.

Het goud op de geschilderde portretten van Klimt schittert je tegemoet, toch is Klimt – als zoon van een goudgraveur – volgens mij nog nooit in de verleiding gekomen om kristallen van Swarovski te verwerken in zijn schilderijen. Het had gekund, want tijdens de Wereldtentoonstelling van 1900 werden al jurken gepresenteerd die geborduurd waren met Swarovski-kristallen.
Zelf heb ik geen sieraden van Swarovski, maar op een of andere wijze vond ik het wel bij dit werk passen. Vandaar dat de dame op de afbeelding rijkelijk is voorzien van – grotendeels door mij verzonnen – sprankelende kristallen creaties.

Iets voor aan jouw muur?

Bekijk het Maar! Webshop:

Sunflowers & Shiny Beauty á la Klimt

Sunflowers & Shiny Beauty á la Klimt

Vanaf: € 48.50
Meer info

Over Karen Nijst

Als webontwikkelaar & copywriter (Kahlo Websites Hapert) zit ik veel achter de computer. Maar tijdens de vrije uurtjes teken en schrijf ik ook heel graag. De laatste jaren werk ik steeds vaker op de IPAD Pro. Ik maak dan meestal gebruik van Iphone foto's, echter nooit met de bedoeling deze exact te kopiëren.
Ik vind het juist een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, compositie en uitsneden. Ook combineer ik graag verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven (tenzij het een portret is natuurlijk). Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!
En voor wie het leuk vindt; sinds september 2021 vind je me ook op Getekend Maastricht en inmiddels zijn verschillende werken te bestellen op karennijst.werkaandemuur.nl/nl
Of misschien zie ik je wel op Instagram?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *