Virtuele tour met 360D tekeningen en een 3D zelfportret

Alle Blogs

Geplaatst op 4 april 2020 en bijgewerkt op 8 oktober 2022

In mijn vrije uurtjes teken ik zo’n beetje elke dag. En dan vind ik het leuk om te kijken hoe ik zo’n creatie kan gebruiken op een website. Het liefst in de vorm van een animatie. Zoals deze 360D tekeningen die ik een paar jaar geleden maakte.
De CSS van de plugin heb ik destijds uitvoerig bewerkt 😅 zodat er een mooie animatie ontstond met allerlei toeters en bellen. Helaas kan ik die nu niet laten zien, omdat de makers van de plugin de boel onlangs zodanig hebben omgegooid dat mijn bewerkingen (in een Child Theme uiteraard) averechts werkten. Ik heb een andere oplossing in gedachte, dus kom zeker nog eens een kijkje nemen op deze site!

360 D tekeningen

360 D tekenen is niet makkelijk, omdat alles behoorlijk vervormd wordt en je zo de regels van het perspectief tekenen meer naar je eigen hand moet zetten. Daarnaast heb ik geen dure 3D camera, zodat ik het moet doen zonder gedetailleerde en haarscherpe voorbeelden. Gelukkig weet ik inmiddels wel hoe ik auto’s en gebouwen moet tekenen. De selfie was een stuk lastiger, omdat die kloppend moet zijn vanuit verschillende hoeken. Bij een tekening als deze, treden er altijd wel vervormingen op, dus helemaal gelijkend is ze niet. Toch herken ik mezelf er nog steeds in, dus wat mij betreft is het goed zo 👍.

Het leuke aan het maken van dergelijke tekeningen is dat je echt het gevoel hebt in de tekening te kunnen duiken. Enfin, hieronder zie je de ‘platte’ resultaten.

Over Karen Nijst

Als webontwikkelaar & copywriter (Kahlo Websites Hapert) zit ik veel achter de computer. Maar tijdens de vrije uurtjes teken en schrijf ik ook heel graag. De laatste jaren werk ik steeds vaker op de IPAD Pro. Ik maak dan meestal gebruik van Iphone foto's, echter nooit met de bedoeling deze exact te kopiëren.
Ik vind het juist een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, compositie en uitsneden. Ook combineer ik graag verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven (tenzij het een portret is natuurlijk). Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!
En voor wie het leuk vindt; sinds september 2021 vind je me ook op Getekend Maastricht en inmiddels zijn verschillende werken te bestellen op karennijst.werkaandemuur.nl/nl
Of misschien zie ik je wel op Instagram?

2 Reacties

 1. Angelina

  Geniet er telkens van om jouw werk te bewonderen. Ik teken zelf ook graag en hoop ooit een beetje meer in de buurt van verfijnder werk te komen.
  Dank je wel dat ik mee mag genieten in de sferen die je deelt. Succes!
  Angelina Kraft

  Antwoord
  • Karen Nijst

   Dank je Angelina! En jij ook veel succes!

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *