Kleurrijk gekrabbel in de Jungle

Karens Krabbels

Afrikaanse vrouw in een exotische jungle

In november 2022 maakte ik deze kleurrijke fantasietekening van een Afrikaanse dame in een felgekleurde jungle met op de achtergrond een vrouw die naar een dorpje loopt met een mand op haar hoofd. Ik wilde wat meer ‘leven in de jungle’ dus heb ik een vogeltje erbij geplaatst. Ofwel een Lilac-Breasted Roller (vorkstaartscharrelaar) in volle vlucht.

De Afrikaanse kleuren, flora en fauna blijven me boeien ook al is het alweer jaren geleden dat we een rondreis door Senegal maakten (2016).

Bij het maken van deze tekening heb ik me niet veel aangetrokken van bepaalde tekenstijlen. Eigenlijk heb ik gewoon van alles uitgeprobeerd. Als ik het maar mooi vond. Dus bevat dit werk zowel grafische als getekende elementen. Verschillende tekeningen heb ik over elkaar gelegd en ietwat doorschijnend gemaakt. Daarnaast wisselen figuratieve en abstracte elementen elkaar af.

African Lady with Little Bird

In juni 2023 heb ik een soortgelijk werk gemaakt. Ook met een vogel erbij die ik dit keer wat meer gestileerd heb. Alleen moet je nu wat beter zoeken om haar te vinden 😉

Ik hoop dat dit werk je bevalt. Ik heb er in ieder geval veel plezier aan beleefd om dit werk te maken!

Dit werk is verkrijgbaar in de webshop ‘Werkaandemuur’ (klik hier).
Of in mijn nieuwe ‘Kunst Op Maat’ webshop’..

Iets voor aan jouw muur?

Kunst Op Maat Shop:

Colourful African Life in a Jungle

Colourful African Life in a Jungle

Vanaf: € 48.50
Meer info

Over Karen Nijst

Als webontwikkelaar & copywriter (Kahlo Websites Hapert) zit ik veel achter de computer. Maar tijdens de vrije uurtjes teken en schrijf ik ook heel graag. De laatste jaren werk ik steeds vaker op de IPAD Pro.

Mijn creatieve reis begint begint vaak door gewoon mijn fantasie te gebruiken, maar soms vindt het ook zijn oorsprong in foto's die ik met mijn iPhone heb genomen. Het is nooit de bedoeling om deze simpelweg te kopiëren, maar eerder om een geheel eigen creatie te maken, al zoekend naar het juiste kleurenpalet en een harmonieuze compositie. Ik combineer graag verschillende elementen tot een nieuw geheel.

Inmiddels vind je me ook op Getekend Maastricht en zijn verschillende werken te bestellen op karennijst.werkaandemuur.nl/nl. Eind 2022 heb ik de webwinkel kunstopmaatshop.nl gelanceerd waar je ook werk van anderen kunt vinden. En misschien zie ik je ook op Instagram?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *