Portret Tekeningen & (oude) Schilderijen

20 mei 2022 | Tekeningen en schilderijen Digi-Expo

Gezichten hebben mij altijd gefascineerd. Als kind concentreerde ik mij vooral op de ogen en gebruikte ik zelden kleuren. Later heb ik dat ingehaald en heb ik verschillende vrij kleurrijke portretten geschilderd van mensen in mijn omgeving. Sinds ca. 2016 teken ik weer veel en vind ik het leuk om het verhaal te vertellen achter het portret. Zoals de verhalen over de geboorte van Betty Boop, de sensuele en excentrieke Josephine Baker, en het tragische leven van Frida Kahlo.
Ook vind je hier een portret van mijn ouders die in mijn blog ‘Tekenen in de tuin’ te vinden is, een tekening van onze Keesje de Agapornis die zich niet zo maar laat opsluiten en portretten van mensen die ik tijdens (en na) onze reizen heb vastgelegd.

NB: De meeste schilderijen zijn tientallen jaren geleden gemaakt en ik heb ze niet meer in mijn bezit. Vandaar dat de kwaliteit van deze foto’s nogal slecht is.

Klik op een tekening voor een vergroting of lees de blog!

Over Karen Nijst

Als webontwikkelaar & copywriter (Kahlo Websites Hapert) zit ik veel achter de computer. Maar tijdens de vrije uurtjes teken en schrijf ik ook heel graag. De laatste jaren werk ik steeds vaker op de IPAD Pro.

Mijn creatieve reis begint begint vaak door gewoon mijn fantasie te gebruiken, maar soms vindt het ook zijn oorsprong in foto's die ik met mijn iPhone heb genomen. Het is nooit de bedoeling om deze simpelweg te kopiëren, maar eerder om een geheel eigen creatie te maken, al zoekend naar het juiste kleurenpalet en een harmonieuze compositie. Ik combineer graag verschillende elementen tot een nieuw geheel.

Inmiddels vind je me ook op Getekend Maastricht en zijn verschillende werken te bestellen op karennijst.werkaandemuur.nl/nl. Eind 2022 heb ik de webwinkel kunstopmaatshop.nl gelanceerd waar je ook werk van anderen kunt vinden. En misschien zie ik je ook op Instagram?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *