Portret Tekeningen & (oude) Schilderijen

20 mei 2022 | Tekeningen en schilderijen Digi-Expo

Gezichten hebben mij altijd gefascineerd. Als kind concentreerde ik mij vooral op de ogen en gebruikte ik zelden kleuren. Later heb ik dat ingehaald en heb ik verschillende vrij kleurrijke portretten geschilderd van mensen in mijn omgeving. Sinds ca. 2016 teken ik weer veel en vind ik het leuk om het verhaal te vertellen achter het portret. Zoals de verhalen over de geboorte van Betty Boop, de sensuele en excentrieke Josephine Baker, en het tragische leven van Frida Kahlo.
Ook vind je hier een portret van mijn ouders die in mijn blog ‘Tekenen in de tuin’ te vinden is, een tekening van onze Keesje de Agapornis die zich niet zo maar laat opsluiten en portretten van mensen die ik tijdens (en na) onze reizen heb vastgelegd.

NB: De meeste schilderijen zijn tientallen jaren geleden gemaakt en ik heb ze niet meer in mijn bezit. Vandaar dat de kwaliteit van deze foto’s nogal slecht is.

Klik op een tekening voor een vergroting of lees de blog!

Over Karen Nijst

Als webontwikkelaar & copywriter (Kahlo Websites Hapert) zit ik veel achter de computer. Maar tijdens de vrije uurtjes teken en schrijf ik ook heel graag. De laatste jaren werk ik steeds vaker op de IPAD Pro. Ik maak dan meestal gebruik van Iphone foto's, echter nooit met de bedoeling deze exact te kopiëren.
Ik vind het juist een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, compositie en uitsneden. Ook combineer ik graag verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven (tenzij het een portret is natuurlijk). Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!
En voor wie het leuk vindt; sinds september 2021 vind je me ook op Getekend Maastricht en inmiddels zijn verschillende werken te bestellen op karennijst.werkaandemuur.nl/nl
Of misschien zie ik je wel op Instagram?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *