Fantasietekeningen, historische verhalen, overleveringen, sprookjes, sagen en mythen

28 mei 2022 | Tekeningen en schilderijen Digi-Expo

Als kind las ik graag, en was ik gefascineerd door de sprookjes van Grimm.  Later volgden legenden, mythen en sagen.
Die verhalen boeien mij nog steeds, alhoewel ik inmiddels ook geïnteresseerd ben in historische verhalen of biografieën over opvallende vrouwen zoals bijvoorbeeld Frida Kahlo. Of de ‘geboorte’ van sinterklaas en Betty Boop en de geschiedenis van Halloween. Die verslagjes vind je onder het kopje ‘Alle Blogs‘ op deze site.
Daarnaast maak ik ook graag fantasietekeningen en ‘serieuze’ tekeningen die ik in blogs gebruik op -bijvoorbeeld- www.kahlowebsites.nl

Klik op een tekening voor een vergroting of lees de blog!

Over Karen Nijst

Als webontwikkelaar & copywriter (Kahlo Websites Hapert) zit ik veel achter de computer. Maar tijdens de vrije uurtjes teken en schrijf ik ook heel graag. De laatste jaren werk ik steeds vaker op de IPAD Pro.

Mijn creatieve reis begint begint vaak met een sprankelende en kleurrijke fantasie, maar soms vindt het ook zijn oorsprong in foto's die ik met mijn iPhone heb genomen. Het is nooit de bedoeling om deze simpelweg te kopiëren, maar eerder om een geheel eigen creatie te ontwikkelen met een uitgebalanceerd kleurenpalet en een harmonieuze compositie. Ik combineer graag verschillende elementen tot een intrigerend geheel.
Hoewel ik soms portretten maak waarin mensen herkenbaar zijn, is mijn voornaamste streven om een bepaalde sfeer zo getrouw mogelijk weer te geven.

Inmiddels vind je me ook op Getekend Maastricht en zijn verschillende werken te bestellen op karennijst.werkaandemuur.nl/nl. Eind 2022 heb ik de webwinkel kunstopmaatshop.nl gelanceerd waar je ook werk van anderen kunt vinden. En misschien zie ik je ook op Instagram?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *