Fantasietekeningen, historische verhalen, overleveringen, sprookjes, sagen en mythen

28 mei 2022 | Tekeningen en schilderijen Digi-Expo

Als kind las ik graag, en was ik gefascineerd door de sprookjes van Grimm.  Later volgden legenden, mythen en sagen.
Die verhalen boeien mij nog steeds, alhoewel ik inmiddels ook geïnteresseerd ben in historische verhalen of biografieën over opvallende vrouwen zoals bijvoorbeeld Frida Kahlo. Of de ‘geboorte’ van sinterklaas en Betty Boop en de geschiedenis van Halloween. Die verslagjes vind je onder het kopje ‘Alle Blogs‘ op deze site.
Daarnaast maak ik ook graag fantasietekeningen en ‘serieuze’ tekeningen die ik in blogs gebruik op -bijvoorbeeld- www.kahlowebsites.nl

Klik op een tekening voor een vergroting of lees de blog!

Over Karen Nijst

Als webontwikkelaar & copywriter (Kahlo Websites Hapert) zit ik veel achter de computer. Maar tijdens de vrije uurtjes teken en schrijf ik ook heel graag. De laatste jaren werk ik steeds vaker op de IPAD Pro. Ik maak dan meestal gebruik van Iphone foto's, echter nooit met de bedoeling deze exact te kopiëren.
Ik vind het juist een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, compositie en uitsneden. Ook combineer ik graag verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven (tenzij het een portret is natuurlijk). Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!
En voor wie het leuk vindt; sinds september 2021 vind je me ook op Getekend Maastricht en inmiddels zijn verschillende werken te bestellen op karennijst.werkaandemuur.nl/nl
Of misschien zie ik je wel op Instagram?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *